Zonwerende beglazing

Houd de warmte ‘s winters binnen en ’s zomers buiten!

Hoogrendementsbeglazing met een zonwerende functie biedt comfort in de winter en voorkomt dat de temperatuur in de zomer al te sterk oploopt. Deze beglazing houd de warmte ’s winters binnen en ’s zomers buiten waardoor u bespaart op verwarmingskosten én op kosten voor airconditioning!

Hoe werkt het ?

Dit hoogrendementsglas is voorzien van een fijne doorzichtige coating die het glas de volgende eigenschappen geeft:

  • in de winter laat het glas de straling van de zon door en houdt het de warmte in de woning vast;
  • in de zomer is het glas zonwerend: het laat licht vrij binnenstromen, maar voorkomt al te sterke opwarming door de zon.

Voordelen

De dubbele beglazing biedt twee voordelen voor optimaal comfort en een aangename temperatuur in alle seizoenen: thermische isolatie in de winter en zonwering in de zomer.

  • Vergroot het oppervlak van de ramen voor meer licht in de woning;
  • Maak gebruik van het volledige oppervlak van de woning, zowel in de winter als in de zomer. Koude plekken rond de ramen ‘s winters en hoge temperaturen ’s zomers behoren definitief tot het verleden;
  • Beperk ‘s winters uw energieverbruik en draag zo bij aan de bescherming van het milieu;
  • Bespaar op kosten voor airconditioning;

Hoogrendementsglas met zonwerende functie kan gecombineerd worden met tal van andere toepassingen, zoals akoestische isolatie, zelfreinigende werking, bescherming van goederen en personen en decoratie.

Veel voorkomende zonwerende glassoorten

Climaplus Sun (LTA 71%, ZTA 37%)

een isolerende hoogrendementsbeglazing (HR), speciaal ontwikkeld voor een optimaal comfort op de zuid en zuidwest gevel van woningen. Tijdens de zomer en de tussenseizoenen biedt CLIMAPLUS SUN een verbeterde zonnewarmtewering: gewone HR-beglazing laat in vergelijking met CLIMAPLUS SUN 60% meer directe zonnewarmte door. Men bereikt een hoger comfort dankzij een gereduceerd serre-effect. Een groter beglaasd oppervlak is mogelijk, zodat meer licht binnenkomt zonder extreme oververhitting.

Climaplus Sun isoleert bijna drie keer beter (U = 1.0 W/m2.k) dan gewone dubbele beglazing en vermindert bovendien de directe inval van zonnestralen en –warmte. Het risico op oververhitting tijdens zonnige dagen wordt zo beperkt.

Climaplus One (LTA 70%, ZTA 46%)

Thermisch isolerend hoogrendementsglas, is samengesteld uit twee glasbladen waarvan één is bekleed met een fijne transparante thermisch isolerende coating. Die houdt de warmte vast in de woning. De thermisch isolerende coating bevindt zich altijd aan de spouwzijde van het dubbelglas, op zijde 2 of 3 (zie Woordenlijst). De spouwruimte tussen de glasbladen is gevuld met lucht of een beter isolerend gas zoals argon.

Cool-lite Xtreme (LTA 60%, ZTA 28%);

Cool-lite SKN 165B (LTA 60%, ZTA 32%)