Energie Prestatie Advies (EPA)

Bij Proglass kunt u terecht voor het laten opmaken van EPA-maatwerkadviezen en energielabels. Speciaal hiervoor is Proglass een nauwe samenwerking aangegaan met met Technisch Adviesbureau Mark (TAM). Dit bureau is gecertificeerd voor het 
leveren en afmelden van EPA-maatwerkadviezen en Energielabels.

Adviseurs van Technisch Adviesbureau Mark zijn gedegen opgeleid en beschikken over de noodzakelijke diploma’s om uw woning te
inspecteren en te beoordelen.

Met een woninginspectie kan het gehele energieverbruik van uw woning in kaart worden gebracht. U bent verzekerd van een onafhankelijk advies waarmee u kunt besparen op uw energierekening en een bijdrage kan leveren aan het terugdringen van de milieuvervuiling.

Maatwerkadvies

Het maatwerkadvies omschrijft duidelijk welke verbetermaatregelen genomen kunnen worden ter verbetering van het comfort en de besparing op uw energiekosten. Onze EPA adviseur kan uitrekenen hoeveel geld u bespaard bij plaatsing van bijvoorbeeld isolerend glas (HR++).

Het maatwerkadvies (inclusief energielabel) kan bij ons verkregen worden vanaf € 225 en is 10 jaar geldig. Het losse energielabel dient overlegd te worden bij verkoop van de woning en bij het verkrijgen van mogelijke subsidies.

Energielabel

Het energielabel voor woningen geeft met klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met soortgelijke huizen. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig.

Het energielabel is geen los papiertje, maar een rapport van enkele pagina’s. Daarin staan de eigenschappen van uw woning, de gegevens van de adviseur die het energielabel heeft afgegeven en standaardadviezen om de woning energiezuiniger te maken. En natuurlijk welk energielabel uw huis heeft gekregen.