Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

 

Afval

MilieustraatDe bouwsector heeft een zeer grote impact op duurzaamheid. Van alle aardse grondstoffen in de wereld wordt 50% gebruikt in het bouwproces. Bouwafval is een van de grootste afvalstromen. Daarom heeft Proglass er bewust voor gekozen haar afvalstromen goed te beheren. Op eigen terrein wordt glas, ijzer, aluminium, kit- en verfproducten gescheiden van de overige afvalproducten. Alle metaal- en glasproducten worden ter recyling aangeboden bij de gespecialiseerde recyclingbedrijven.

Arbo

Speciaal om onze medewerkers niet overbodig zwaar te belasten hebben wij een kraan met glaszuiger aangeschaft voor het vertikale transport van afvalglas. Vanaf de glasservicewagen kunnen de af te voeren glasproducten in de daarvoor bedoelde afvalcontainers gehesen worden. Ook voor het vertikale en horizontale transport van te leveren beglazing hebben wij een kraanbaan met glaszuiger in ons magazijn geplaatst. Op lokatie worden de gevelridder, de glaskar en diverse speciaal ontwikkelde arbo-vriendelijke hulpartikellen ingezet.


Proglass doneert aan 1We – Een Wereld Idee

nieuw-1We-logoOok in 2015 heeft Proglass maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Naast de stichting Kinderen helpen Kinderen, steunen we nu ook 1We – Een Wereld Idee. Deze Amersfoortse ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl helpt kansarme mensen om zich te empoweren. Dat gebeurt met concrete tools, waarmee ze een structureel inkomen kunnen genereren. Proglass doneerde 1 riksja, 7 kippen, 13 dekens en schoolgeld voor een kansarm kind in Bangladesh. Totale waarde: € 500.

1We Riksja

Kinderen helpen kinderen

Proglass is actief supporter van De Stichting Kinderen helpen Kinderen dat kinderen steunt in het weeshuis Noel in Rwanda. http://www.kinderenhelpenkinderen.nl/

 

kinderen helpen kinderen logo