Ventilatieroosters

Voor een gezond binnenklimaat in woningen en kantoren zijn twee zaken essentieel: de luchtkwaliteit en de vochthuishouding. Af en toe een raam openzetten is niet voldoende. Even luchten is namelijk niet hetzelfde als ventileren. Alleen 24 uur per dag ventileren met verse lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Het is de beste manier om geuren, vocht en schadelijke stoffen af te voeren. Zo krijgt schimmelvorming geen kans en kunnen klachten als gevolg van allergieën voorkomen worden. Proglass biedt een uitgebreid scala van natuurlijke luchttoevoerroosters van Duco. Deze voldoen aan alle regels van het Bouwbesluit en de huidige NEN-normgeving.

Ventileer niet omdat het verplicht is, maar omdat het nodig is voor een gezonde woning en een gezond gezin, laat Proglass u adviseren.

Ontwerp

Duco-ventilatieroosters worden thermisch onderbroken. Alle roosters zijn voorzien van een insectenwerend, afneembaar binnenrooster. De bedienbare ton of klep gaat met een hendel open en dicht. Optioneel kan deze hendel voorzien worden van een koord of stang.

Gebruikscomfort

Het binnenrooster is afneembaar en kan daardoor eenvoudig gereinigd en onderhouden worden. De ventilatieklep is makkelijk te bedienen en verstelbaar in verschillende standen.

Kleur

Elk type Duco ventilatierooster is verkrijgbaar in elke RAL-kleur en in twee kleuren. Standaardkleuren zijn o.a. RAL 9001 en RAL 9010. Speciale kleuren zijn beschikbaar op aanvraag.

Zelfregulierende klep 

De zelfregelende klep (ZR) werkt mechanisch en zorgt ervoor dat het ventilatievolume gelijk blijft bij toenemende wind, m.a.w. de volumeregeling is onafhankelijk van de windkracht. Dit zorgt voor een aangenaam comfort.

Naar het overzicht met ventilatieroosters